На Йордан тернополянка зварила гарбуза-рекордсмена
Страви з гарбуза додали у святкове меню на Водохреще в сім’ї тернополян Ірини та Любомира Крупів. Вони обрали для такої нагоди гарбуза-рекордсмена, який дочекався зимових свят. Його запікали з яблуками на десерт.
– На завершення зимових свят у нас запахло літом! А я вже хочу на город, садити нові гарбузи, – розповідає Ірина Крупа. – Зварили кашу на молоці з манкою. Ще пекли з яблуками.
І це не єдині гарбузові рецепти, які знає пані Ірина.
– Люблю печений гарбуз з часником і приправами. Або рагу овочеве з м’ясом (різні овочі плюс гарбуз) або гарбузовий суп-пюре з вершками і пармезаном, – додає вона. – Особливих технологій таких гігантів не знаю. Кидаю насіння між бараболі чи скраю городу, щоб не заважало, коли розростеться. Кожен рік родить по-різному. Залежить від погоди.