Ці домашні турецькі котлети стануть фаворитом на вашій кухні

Подорожі дарують нам не тільки неповторні емоції, корисні речі можна дізнатися за кордоном. Про рецепт незвичайних турецьких котлет Чанкая кефті розповідає мандрівниця на Українці Сьогодні.
«Цю страву приготувала жінка, у якої ми, туристи, залишалися на нічліг. Вона була настільки гостинна, що приготувала нам ситний сніданок – ці запаморочливі котлети і овочі. Місцева мешканка не стала приховувати тонкощі рецепта і про все розповіла задоволенням».
Як приготувати домашні котлети
СКЛАДОВІ
- 400 г яловичої грудинки
- 200 г баранини
- 100 г цибулі
- 1 ч. л. харчової соди
- 1 ч. л. лимонного соку
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1/2 ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. солі
- 100 мл води.
Приготування
Змішайте соду і лимонний сік в невеликої ємності.
Змішайте в мисці фарш з двох видів м’яса і додай гашене соду.
Замішуємо фарш протягом 10 хвилин до тих пір, поки він не стане в’язким, як тісто.
Щоб фарш не прилипав до рук, потихеньку наливайте в нього воду. Продовжуйте місити фарш руками ще 10 хвилин.
Додайте в фарш оливкову олію і вимішуйте його ще 5 хвилин.
Загорніть фарш в харчову плівку і відправте в холодильник на добу.
Натріть цибулю на тертці і відіжміть зайвий сік. До лушпиння м’якоті додайте тертий часник.
Дістаньте фарш з холодильника і додайте в нього цибулю з часником, чорний перець і сіль.
Ще раз вимісіть фарш і відправте його на 2 години у холодильник.
Підготуйте миску з водою для змочування рук. Дістаньте фарш з холодильника і приступайте до формування довгастих котлет.
Обсмажте котлети на сковороді з двох сторін до повної готовності. Це приблизно 15 хвилин.
Подавайте апетитні котлети разом з овочами, підсмаженими на грилі.
Смачного!