Готуємо легкий і поживний томатний крем-суп зі шпинатом
Весняно-літнє меню радує яскравими стравами, які легкі і свіжі по своїй суті. Ніжні овочеві крем-супи не є виключенням, а навпаки, чудовою знахідкою для кожного теплого сезону. Сьогодні готуємо саме такий легкий і поживний кремовий суп з томатами і шпинатом.
Для 2х порцій:
- 3-4 картоплини
 - 400 г помідорів у власному соку
 - 1 цибулина
 - 1 зубчик часнику
 - пів склянки вершків
 - 2 ст. л. оливкової олії
 - сіль, перець
 - пучка цукру
 - 1 ч. л. орегано/базиліку
 - 50 мл. сухого білого вина
 - 100 г шпинату
 - зелень до смаку
 
Готуємо:
Картоплю і цибулю почистити і нарізати кубиком. Цибулю з часником обсмажити в невеликій кількості олії, додати картоплю і залити помідорами у власному соку. Розбавити трохи окропом, так щоб покрити овочі. Після закипання додати прянощі, влити вино, всипати цукор і сіль з перцем. Відварювати до готовності картоплі.
На вершковому маслі обсмажити шпинат хвилини 3-4. Подрібнити блендером в однорідну масу, за бажання можна додати жменю гарбузового насіння або грецьких горіхів.
Суп також подрібнити до стану пюре блендером, при необхідності трохи розбавити бульйоном. У тарілку налити суп, додати ложку шпинату і вершки. Прикрасити зеленню і подавати до столу.
Смачного!







