Яка користь від кавуна влітку
Дієтологи назвали 3 пункти, про які не всі здогадуються.

46 калорій у одному шматку та користь для організму – кавун містить вітамінами та поживні речовини.
Літо завжди асоціюється із соковитими кавунами. На жаль, херсонських кавунів в тому році менше, однак ми сподіваємося, що лівобережну Херсонщину ще відвоюють наші воїни ЗСУ.
Перейдемо до суті. Окрім того, ягода має неповторний смак, то до всього вона ще й відмінно тамує спрагу. Про властивості, які позитивно впливають на здоров’я, повідомляє The New York Times.
Підтримка водного балансу
Кавун на 91% складається з води, тому, коли ви з’їдаєте декілька шматків, ви фактично випиваєте стакан води. Гідратація забезпечує належне функціонування організму: від кровотоку до нормального випорожнення. Вода в кавуні допомагає підтримувати зволоження, що може бути особливо корисним у жарку погоду, коли ви втрачаєте більше рідини через піт.
Особливо радять їсти кавуни людям літнього віку. Вони, як правило, менше відчувають спрагу і, відповідно, п’ють менше води, а споживання кавуна поєднає приємне з корисним.
Вміст цукру вас приємно здивує
Чимало людей думають, якщо кавун солодкий та соковитий, то містить безліч цукру, що шкодить здоров’ю, однак це не так. Один шматок кавуна містить 46 калорій.
– Один стакан нарізаного кубиками кавуна містить приблизно 9,5 грамів цукру, що менше, ніж 13 грамів у стакані нарізаних яблук або майже 15 грамів у стакані чорниці, – розповідає дієтологиня Емі Елліс.
Користь для серця
Дієтологи розповіли, що кавун не містить жиру та натрію, а це добре для серця. Вони припустили, що амінокислота L-цитрулін і поживний мікроелемент лікопен, яких багато в кавуні, можуть покращити здоров’я серця.
Вчені знають, що нирки перетворюють L-цитрулін на оксид азоту, який може розслабити стінки артерій і знизити артеріальний тиск. А лікопен, хімічна речовина, що міститься в деяких рослинах, може зменшити запалення, яке пов’язане із захворюваннями серця, йдеться в дослідженні National Libarary of Medicine. Люди схильні асоціювати лікопен з помідорами, але в кавуні його більше.
Як можна їсти кавун
Найкраще споживати кавун влітку, коли сезон у повному розпалі, адже він не піддається заморозці Однак, кавун можна додати у різноманітні страви, а також до газованих напоїв.