Виробництво м’яса і молока зросло цього року на Тернопільщині
Скорочення кількості усіх видів тварин спостерігали від початку року у приватних господарствах Тернопілля. Натомість у підприємствах краю наростили кількість і худоби, і птиці (окрім свиней), розповіли в обласному управлінні статистики.
Загалом, порівнюючи із минулим роком, в області трохи зросло виробництво м’яса (1,2%,) і молока (0,5%), проте скоротились обсяги яєць – аж на 11%.
Основними виробниками тваринницької продукції і надалі залишаються приватні господарства. На них припало 70 відсотків валової продукції галузі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопільські студенти можуть навчатися у Словаччині абсолютно безкоштовно
Фахівці додали, на початок листопада в усіх категоріях господарств нараховували 163,2 тис. голів великої рогатої худоби (зокрема 94,5 тис. голів корів), 407,4 тис. голів свиней, 5,4 млн. голів птиці.