Смачний осінній рецепт: Яблука в листковому тісті
Я не дуже люблю готувати кондитерські вироби, і, взагалі, їм їх дуже рідко. Але деколи так хочеться “засолодити душу”… І тут мені допомагає моє улюблене заморожене листкове тісто (тому що воно готове, а вироби з нього досить смачні). Я вже раніше ділилася подібним рецептом.
Як завжди, я вибираю тісто фірми “Федик”, тому що в ньому, як свідчить напис, немає консервантів.
Але нині на полицях супермаркетів є різні види такого тіста і не тільки замороженого, а й просто охолодженого.
Поекспериментуйте з різними видами, які є у ваших магазинах.
Єдине, на що треба звернути увагу – це на склад тіста, а також на термін придатності – чим довший, тим більша вірогідність того, що консерванти все-таки є.
Складники:
листкове тісто – 1 кг,
2-3 яблука або більше маленьких (бажано твердих сортів),
цукор – за смаком.
З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 9 виробів.
Приготування:
1. Листкове тісто розморозити (якщо ви таке придбали).
2. Якщо тісто охолоджене, то просто розкрутити його на робочій поверхні стола чи на дошці і розрізати на невеликі квадрати, які за розміром підійдуть до яблук, які у вас є.
3. Краще вибирати невеличкі яблука, тоді вироби будуть однакової округлої форми, але якщо маєте великі – не біда! Їх можна розрізати на четвертинки чи половинки.
4. Якщо яблуко невелике, то видалити з нього серцевину і заповнити цукром (я використовувала тростинний і зовсім небагато) , а якщо ви ділите яблуко на частинки, то посипати кожну з них і помістити в центр нарізаних квадратиків тіста.
6. Для отримання рум’яної скоринки кожен виріб змастити збитим яйцем і помістити в духовку, розігріту до 220С.
7. Випікати 30-40 хвилин, якщо яблука надто швидко запікаються, то можна зменшити температуру до 200С.
8. Тісто повинно зарум’янитися і збільшитися в об’ємі.