Що таке справжній квас, і як його відрізнити від “квасового напою”?
Спекотного літнього дня так приємно освіжитися склянкою прохолодного квасу. Попит на цей традиційний український напій в найтеплішу пору року неухильно зростає,адже квас не лише ефективно втамовує спрагу, але й бадьорить,освіжає та має багато корисних властивостей.
Справжній квас щедрий на калій, молочну кислоту та вітаміни груп Д, РР, В1 і В2, З давніх часів квас використовували як жарознижуючий і протизапальний засіб – ним лікували лихоманку, хвороби шлунку та органів дихання. Існує і думка, що квас допомагає і успішно боротися із зайвими кілограмами.
Все це стосується лише продукту натурального бродіння, яким, до прикладу, є “Квас Домашній” від “Опілля“. За державним стандартом квас – це безалкогольний напій, виготовлений незавершеним молочнокислим і супутнім йому спиртовим бродінням, вироблений з використанням зернової сировини.
Однак у продажу можна зустріти й інші безалкогольні напої, на етикетках яких читаємо назву «КВАС» хоча якщо поглянути на етикетку пильніше, то нижче, а інколи аж на зворотному боці пляшки, вже дрібним шрифтом, значиться «напій безалкогольний на ароматизаторах». Зазвичай, для виготовлення таких напоїв використовують ароматизовану композицію «Квас», тож за зовнішніми ознаками: кольором, запахом та смаком, отриманий продукт цілком схожий на уславлений напій, а за «внутрішньою сутністю: це неприродна бовтанка.
“Квас Домашній” від “Опілля” – це про натуральний і справжній квас. На його етикетці не вказано “газований” тому, що бульбашки в ньому з’являються в процесі бродіння, а не через додаткове збагачення напою вуглекислотою. Відсутні і різноманітні ароматизатори, барвники, консерванти чи замінники цукру, бо все це псує смак справжнього квасу та робить його шкідливим для споживача.
Квас від “Опілля” продукт корисний, проте, слід пам’ятати з якими продуктами квас не рекомендують поєднувати. Варто пам’ятати, що Не можна запивати квасом солодощі, оскільки квасні дріжджі у поєднанні з цукром можуть викликати зайве бродіння у організмі.
А загалом квас – це напій сили і здоров’я. Саме таким його пропонує своїм споживачам пивоварня “Опілля”, яка працює на принципах виробництва натурального і якісного.