Про небезпеку нітратів у свіжих фруктах і овочах попередили тернопільські експерти
На прилавках ринків та магазинів Тернопілля уже з’являються перші свіжі овочі і фрукти. Однак, варто пам’ятати, що окрім вітамінів вони можуть містити і небезпеку.
Так, лише у березні цього року у лабораторіях ветсанекспертизи на ринках було досліджено понад 177 тон овочів і фруктів. За результатами досліджень майже всю продукцію було допущено до реалізації.
Фахівці лабораторії не допустили до продажу 510 кг редиски з Закарпаття, у якій був перевищений вміст нітратів.
Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспожислужби в області.
Таблицю вмісту нітратів у продуктах можна подивитись ТУТ.