Гуляш можна приготувати у мультиварцi: з яловичини з картоплею та солодким перцем
Рецепт дня: Гуляш з яловичини з картоплею та солодким перцем.
Гуляш можна приготувати у мультиварцi. Спочатку м’ясо та цибулю потрiбно обсмажити. Потiм покласти усi овочi та готувати на режимi «Тушкування» 2-3 години, залежно вiд моделi. Перевагою є те, що можна не пильнувати за кiлькiстю рiдини та усiм iншим.
М’ясо, тушковане з овочами, має безлiч варiантiв та назв. Усi цi страви об’єднує те, що в процесi тривалого приготування м’ясо просочується смаком та ароматом овочiв, а овочi виходять м’якими, насиченими м’ясними соками.
- Iнгредiєнти (на 4 порцiї):
- яловичина 800 гр.
- картопля 500 г
- перець болгарський солодкий 300 гр. (3-5 шт)
- морква 100 гр. (1 шт)
- помiдори 200 гр. (2-3 шт)
- цибуля рiпчаста 100 гр. (1-2 шт)
- часник 3-4 зубчики
- перець чилi свiжий за смаком та бажанням
- олiя 50 мл
- паприка мелена, перець червоний гострий мелений, перець чорний мелений, сiль за смаком.
Цибулю почистити та дрiбно нарiзати. Розiгрiти сковороду з олiєю, пасерувати цибулю 3-4 хвилини, до прозоростi. Додати паприку та червоний мелений перець. Перемiшати.
М’ясо вимити та обсушити паперовим рушником. Нарiзати м’ясо великими шматками та покласти до цибулi. Обсмажити разом на великому вогнi 2-3 хвилини. Зменшити вогонь та тушкуйте м’ясо з цибулею пiд кришкою приблизно 1 годину.
Моркву та солодкий перець почистити. Нарiзати моркву кружальцями, а солодкий перець – кубиками. З помiдорiв зняти шкiрку (для цього їх потрiбно на пару хвилин занурити в окрiп) та нарiзати кубиками. Часник почистити та нарiзати пластинами. Перець чилi очистити вiд насiння та нарiзати смужками.
Додайте до м’яса моркву, солодкий перець, помiдори, часник та чилi. Посолити та поперчити. Тушкувати пiд покришкою ще 10-15 хвилин.
Потрiбно слiдкуйте за рiдиною в процесi тушкування, якщо вона випарується у процесi приготування, потрiбно пiдлити воду.
Картоплю почистити, помити, нарiзати великими кубиками та додати до м’яса та овочiв. Готувати пiд покришкою 15-20 хвилин, до готовностi. Подавати зi свiжою зеленню.