Другий тиждень Великого посту: чим більше страв – тим кращий достаток
Триває Великий піст. Для вірян цей час – серйозний крок на зустріч до пізнання Бога, очищення власної душі і тіла.
На другому тижні цього процесу організм має повністю звикнути до поновленого раціону харчування.
Це як рубіж між тим, як людина жила до початку посту і тим, що їй буде ще потрібно пройти.
Другий тиждень посту ззовні нічим не відрізняється від першого – ті ж само обмеження в продуктах харчування, внутрішній настрій на покору і послух у всьому.
Календар харчування на кожен день другого тижня Великого посту має такий список дозволених продуктів:
2 тиждень |
|
Понеділок |
Хліб, горіхи, мед, сирі овочі, фрукти |
Вівторок |
Варена їжа рослинного походження без додавання масла |
Середа |
Хліб, сирі фрукти і овочі, горіхи, мед |
Четвер |
Варена їжа рослинного походження без додавання масла |
П’ятниця |
Харчування як і в Середу |
Субота |
Хліб,олія, вино без додавання спирту, варена їжа рослинного походження |
Неділя |
Харчування як і в Суботу |
Другий тиждень Великого посту 2018: що кажуть у народі
За народним повір’ями, у четвер другого тижня Великого посту господиня весь день повинна займатися готуванням їжі, чим більше страв жінка приготує – тим кращий достаток буде в домі.
До Другої седмиці Великого посту потрібно давати милостиню усім нужденним і не відмовляти в допомозі тим, хто немічний і слабкіше за нас фізично та емоційно.