Чому дорожчає курятина у Тернополі – пояснюють експерти
Весна принесе здорожчання звичних нам продуктiв харчування. В перелiку буде i м’ясо. Зокрема, експерти передбачають пiдняття цiн на курятину. Головними причинами називають вартiсть пального, проблеми з електропостачанням та цiни на корми. Подробицi дiзнавалися нашi журналiсти.
Ситуацiю прокоментував менеджер з продажу та закупiвлi м’яса Назар Гевко.
“Є рiзнi фактори, якi впливають на цiнову полiтику в закупцi курятини чи свинної полiтики. Це в цiлому зростання цiни на сировину, а також дефiцит певної групи товарiв з курятини. Їх там мало заготували, тому для того, щоб скоротити попит, пiднiмають цiну, для штучного зупинення великої продажi даної продукцiї. Цiни на курятину наступного тижня виростуть приблизно на 2-3 гривнi”, — пояснив Назар Гевко.
Продавцi в м’ясних магазинах кажуть, курятина справдi дорожчає, але не суттєво. Що буде далi невiдомо. Та помiтили, що з кожним мiсяцем вартiсть м’яса заголом росте. Деякi запевняють, найбiльше пiдняття цiн на м’ясопродукти буде перед Великоднем, а вже пiсля — вартiсть зменшиться.
Про цiни на м’яснi продукти — у сюжетi Т1: