Тернопільський рецепт заливного ягідного пирога за 15 хвилин
Заливні пироги з ягодами – це неймовірно смачні та ароматні страви. Для створення цієї смакоти потрібно досить мало часу, але випічка виходить ніжною, апетитною та ароматною. Її можна приготувати як у літні періоди, так і в зимові, використовуючи заморожені фрукти. Випікаючи цей десерт влітку, ви створите божественно смачну страву за досить доступну ціну. Адже у цей час фрукти досить дешеві та доступні практично кожному.
Iнгредiєнти для ягiдного пирога:
- борошно – 140 г;
- крохмаль – 40 г;
- яйця – 3 шт.;
- сметана – 60 г;
- олiя – 80 г;
- цукор – 100 г;
- розпушувач – 10 г;
- ванiльний цукор – 2 ч. л.;
- сiль – щiпка;
- ягоди – 300 г.
Приготування ягiдного пирога:
У миску розбиваємо яйця, висипаємо класичний та ванiльний цукор, сiль i збиваємо до однорiдностi. До яєчної сумiшi додаємо сметану та олiю, перемiшуємо.
Окремо з’єднуємо борошно з розпушувачем та 30 грамами крохмалю. Просiюємо сипучi компоненти в яєчну масу, замiшуємо тiсто.
У крохмалi обвалюємо ягоди. Застилаємо форму для випiкання пергаментом – дно та стiнки. ⅓ частину тiста виливаємо у форму, вирiвнюємо по дну.
Викладаємо на тiсто половину ягiд, заливаємо другою частиною тiста. Знову засипаємо тiсто ягодами, виливаємо рештки на верхiвку.
Випiкаємо пирiг при 180 градусах у духовцi 50 хвилин.
Пiсля приготування можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!