Смачний борщ можна зварити взимку швидко і легко, якщо восени приготувати заправку
Борщова заправка – дуже потрiбна консервацiя на зиму для всiх файних господинь.
Наш рецепт класичної заправки для борщу включає знайомi всiм iнгредiєнти: буряк, морква, помiдори, цибуля. Заправка виходить смачною, яскравою та зберiгає бiльшу частину корисних речовин, якими славиться червоний буряк.
авдяки цiй заправцi ароматний, наваристий борщ можна зварити за 25 хвилин.
Тож, взимку часу на приготування борщу дбайливим господиням знадобиться менше. Борщова заправка на зиму – це iдеальний спосiб зберегти поживнiсть, вiтамiни, смак, аромат лiтнiх овочiв.
Iнградiєнти:
- 5 кг буряка
- 10 цибулин
- 1 кг помiдорiв
- 1 кг моркви
- 1,50 скл. олiї
- 1,50 скл. оцту
- 2 ст. л. солi
- 1 ст. л. цукру
Буряк зварити i потерти на терцi (для буряка).
У кастрюлю налити олiї, поставити на плиту, порiзати туди цибулю.
Потерти моркву та додати до цибулi.
Потерти помiдори (1 кг) та додати у кастрюлю. Можна також дати томатну пасту, пропорцiя – 50:50 (500г помiдорiв i 500 гр томатної пасти).
Додати буряк, сiль, цукор, оцет та добре перемiшати.
Тушкувати 40 хв.
Розкласти у банки та стерилiзувати 25 хв.
Закрутити кришки, банки перевернути догори дном, закутати та залишити до повного вистигання.
Ваша заправка готова! Смачного борщику!