Смачний осінній рецепт: Яблука в листковому тісті
![](https://golos.te.ua/wp-content/uploads/2018/10/iabluka-v-tisti-rozrizane1-720x340.jpg)
Я не дуже люблю готувати кондитерські вироби, і, взагалі, їм їх дуже рідко. Але деколи так хочеться “засолодити душу”… І тут мені допомагає моє улюблене заморожене листкове тісто (тому що воно готове, а вироби з нього досить смачні). Я вже раніше ділилася подібним рецептом.
Як завжди, я вибираю тісто фірми “Федик”, тому що в ньому, як свідчить напис, немає консервантів.
Але нині на полицях супермаркетів є різні види такого тіста і не тільки замороженого, а й просто охолодженого.
Поекспериментуйте з різними видами, які є у ваших магазинах.
Єдине, на що треба звернути увагу – це на склад тіста, а також на термін придатності – чим довший, тим більша вірогідність того, що консерванти все-таки є.
Складники:
листкове тісто – 1 кг,
2-3 яблука або більше маленьких (бажано твердих сортів),
цукор – за смаком.
З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 9 виробів.
Приготування:
1. Листкове тісто розморозити (якщо ви таке придбали).
2. Якщо тісто охолоджене, то просто розкрутити його на робочій поверхні стола чи на дошці і розрізати на невеликі квадрати, які за розміром підійдуть до яблук, які у вас є.
3. Краще вибирати невеличкі яблука, тоді вироби будуть однакової округлої форми, але якщо маєте великі – не біда! Їх можна розрізати на четвертинки чи половинки.
4. Якщо яблуко невелике, то видалити з нього серцевину і заповнити цукром (я використовувала тростинний і зовсім небагато) , а якщо ви ділите яблуко на частинки, то посипати кожну з них і помістити в центр нарізаних квадратиків тіста.
![](https://1.bp.blogspot.com/-ha7F3NuODBs/WRSJW6gyeYI/AAAAAAAABr8/28pvInjAP_cXofskrZGFLe6iWnG5GXrvQCLcB/s400/%25D1%258F%25D1%258C%25D0%25BB%25D1%2583%25D0%25BA%25D0%25B0%2B%25D0%25B2%2B%25D1%2582%25D1%2596%25D1%2581%25D1%2582%25D1%2596%2B%25D1%258F%25D0%25B9%25D1%2586%25D0%25B5.jpg)
6. Для отримання рум’яної скоринки кожен виріб змастити збитим яйцем і помістити в духовку, розігріту до 220С.
![](https://4.bp.blogspot.com/-wkX5gae8-fc/WRSKGGc8xhI/AAAAAAAABsA/0GiGs8sVUsAoLM86hW-aG6f-8PYVM7ROQCLcB/s400/%25D1%258F%25D0%25B1%25D0%25BB%25D1%2583%25D0%25BA%25D0%25B0%2B%25D0%25B2%2B%25D1%2582%25D1%2596%25D1%2581%25D1%2582%25D1%2596%2B%25D0%25B3%25D0%25BE%25D1%2582%25D0%25BE%25D0%25B2%25D1%25962.jpg)
7. Випікати 30-40 хвилин, якщо яблука надто швидко запікаються, то можна зменшити температуру до 200С.
8. Тісто повинно зарум’янитися і збільшитися в об’ємі.