Смачні рецепти у вихідний: картопляний гратен
Мабуть, немає в нашій країні продукту більш популярного, ніж картопля. Зараз важко навіть уявити, що наші предки колись обходилися без неї.
Щоправда, зазвичай ми готуємо якісь знайомі страви – картопля варена, картопля смажена, картопля-пюре, картопля фрі та картопля по-домашньому.
Безперечно, ми також дуже любимо всі ці картопляні страви, але чому б не приготувати щось новеньке?
КАРТОПЛЯНИЙ ГРАТЕН
- 1 кг картоплі
- 0,5 л молока
- 100 г вершкового масла
- 100 г борошна
- 1 ч. ложка цукру
- Сіль, перець за смаком
- Картоплю очистити і нарізати тонкими кружальцями. Покласти у форму для запікання, посолити, поперчити.
- Розтопити в каструльці вершкове масло, всипати борошно, злегка обсмажити на слабкому вогні, помішуючи. Влити молоко, додати цукор, посолити.
- Залити отриманою сумішшю картоплю, накрити форму фольгою і поставити в духовку. Запікати 1 годину при температурі 130 градусів. Потім зняти фольгу, збільшити температуру до 180-200 градусів і запікати ще півгодини до утворення рум’яної скоринки.
- Перед подачею потрібно дати страві трохи охолонути.