Сьогодні відзначають Міжнародний день супу: готуємо «хмільну» першу страву
Сьогодні – Міжнародний день супів, і його варто відзначити тарілочкою цієї гарячої страви.
Пивний суп
Сп’яніти від пивного супу неможливо. Під час варіння алкоголь випаровується, тому у ньому немає нічого забороненого. Вести тверезий спосіб життя він не заважає. Такий суп можна готувати на всю сім’ю: його можна їсти і дітям, і вагітним жінкам.
Пиво варили ще стародавні єгиптяни, а у Європі через суворі зими вирішили додавати в суп “для зігріву” кілька келихів пива, тому рецептів так багато і вони такі різні.
Що потрібно:
- 750 мл світлого пива
- 4 сжовтка
- 3 ст. л. вершків жирністю від 30%
- 4 шматки білого хлібу
- 1 ч. л. цукру
- 4 бутони гвоздики
- 1 паличка кориці
- лимонна цедра
- вершкове масло
Як його приготувати:
Грінки
Щоб зробити грінки, обрізаємо у хліба кірки і нарізаємо м’якуш кубиками зі стороною приблизно 1,5 см;
Збризкуємо розтопленим вершковим маслом;
Обсмажуємо або на сковороді, або в несильно розігрітій духовці до золотистої скоринки.
Суп
Вливаємо пиво в каструлю і додаємо цукор, гвоздику і розламану паличку кориці;
Зрізаємо кілька смужок цедри з лимона і також додаємо у пиво;
На середньому вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо 3-5 хв, після цього – видаляємо прянощі;
Збиваємо вершки з жовтками у мисці;
Тонкою цівкою, весь час перемішуючи, вливаємо жовткову суміш в слабо кипляче пиво;
Варимо на мінімальному вогні, поки суп не загусне.
Подаємо пивний суп гарячим, в кожну тарілку засипаємо грінки. Замість грінок можна додавати поп-корн, бекон, сир або інші додатки за смаком.