Курячі стегенця з зеленню і яйцем — найкраща недільна страва
- Курячі стегенця — 4
- Яйця — 4
- Зелень — пів пучка
- Олія рослинна
- Сіль, перець, спеції
Приготування
- Стегенця покласти на дошку шкірою вниз. За допомогою гострого ножа зробити надріз уздовж кістки від краю стегенця до початку кістки, намагаючись не пошкодити шкіру. Її можна відтягнути — вона знадобиться, коли будете закривати.
- Звільнити від кісток стегенця викласти шкірою вниз на дошку і відбити через плівку пляшкою, качалкою або чимось підходящим, намагаючись трохи «розтягнути» м’ясо в сторони.
- Окремо злегка розбовтати яйця і посмажити звичайну яєчню. Перевертати не треба. Головне, щоб «схопився» білок. Розріжте її на 4 частини.
- Стегенця посолити і приправити чорним перцем. Зверху викласти яйце і нарізану зелень.
- Тепер залишилося тільки згорнути щільно. Після чого зшити або заколоти навскоси зубочистками. Тільки заколюйте саме навскоси, або вздовж надрізи. Якщо проколоти впоперек — є ризик, що краї розійдуться. Якщо не впевнені в тому, що надійно скріпили рулети, їх можна помістити в невелику форму, так, щоб вони там знаходились впритул один до одного. А якщо не хочете возитися і з зубочистками, можна і зовсім обмотати ниткою.
- Підготовлені рулети змастити рослинною олією і помістивши в підходящу ємність, запекти в попередньо розігрітій до 200С духовці близько 35 хвилин. Якщо хочете красивий колір і хрустку скоринку, рекомендуємо час від часу поливати витопленим жиром.