Холодний борщ з яйцем, огірком та зеленню – те що треба в спеку
Рецепт дня
Один iз тисяч варiантiв борщу та iдеальний варiант їжi пiд час спеки.
Iнгредiєнти:
- вода 2 л
- буряк 3-4 шт.
- огiрок 4 шт.
- яйце 4 шт.
- сiк половини лимону
- крiп пучок
- сiль за смаком
- цукор за бажанням
- сметана
Цей рецепт має на метi стати лаше поштотвхом для кулiнарної фантазiї, Варiанти необмеженi.
Варто зауважити, що у цьому рецептi пропорцiї є досить умовними. Тут все має вiдрегулюватись залежно вiд iндивiдуальних смакiв.
Вiдварити почищенi буряки цiлими. Охолодити. Буряковий вiдвар вiдставити, але в жодному випадку не виливати. Буряки натерти на крупнiй тертцi та кинути у вiдвар. Туди ж вичавити цитриновий сiк, посолити i за бажанням пiдсолодити.
Вiдварити яйця. Охолодити, нарiзати кубиками яйця та почищенi огiрки. Якщо так бiльше смакує, то яйце можна розрiзати на половинки та покласти безпосередньо у тарiлку перед подачею. Крiп дрiбно посiкти. Змiшати. За бажанням можна додати вiдварну картоплю, шинку, зелену цибулю, iншу улюблену зелень (все дрiбно порiзане).
Поставити в холодне мiсце, щоб борщ настоявся. Можна навiть на нiч. При подачi на стiл додати сметани.
Звичайно, вiдварити буряки можна в мультиварцi. У спеку така можливiсть є суттєвою.