Ідеальний стейк: поради від ресторану NA NEBI
Великий соковитий шмат м’яса може залишити байдужим лише вегетаріанців. Хоча нам здається, їм просто не таланило зі закладами харчування, в яких готують ідеальні стейки. Але ми знаємо, що порадити для справжніх гурманів — ресторан української кухні NA NEBI! Тут можна поїсти безліч цікавих та оригінальних блюд, проте, страви-гриль, зрештою, є візитівкою закладу. Якщо Ви досі не куштували класний шмат м’яса правильного просмаження, чимдуж завітайте сюди.
Як самостійно приготувати справжні стейки? Рекомендації від NA NEBI
Замовити дійсно справжні стейки можна у ресторані Файного, що розташований на шостому поверсі будівлі за адресою: вулиця Олени Кульчицької, 2-А. Але як приготувати цю розкішну страву вдома? Ми запитали поради у кухарів закладу:
– Оберіть мармурову яловичину найкращої якості, що не проходила заморожування. Можна придбати вже нарізані шматки або зріз надреберної частини тушки. Ідеальним буде австралійське чи американське м’ясо.
– Популярний ресторан у Тернополі радить нарізати стейк завтовшки від 3 до 5 см. Різати треба виключно поперек волокон, бажано одним рухом, тому знадобиться великий гострий ніж. Саме такі правила дозволять зберегти соковитий смак м’яса після приготування.
– Змастіть шматки з двох сторін соняшниковою олією, додайте перцю, але не вмащуйте його у стейк. Відправляйте страву на добре розпечений гриль/пательню-гриль/пательню з товстим дном.
– Обсмажуйте з кожної сторони по 4 хвилини, посоліть, періодично змащуйте свій стейк на грилі розтопленим вершковим маслом.
– Смажте ще 8 хвилин на слабкому вогні, перевертайте м’ясо кожні 2 хвилини. Після приготування дайте страві “відпочити” 2-3 хвилинки і можна подавати до столу! В якості гарніру оберіть щось з гриль-меню, наприклад, овочі. Також ідеальним є легкий салат, адже сам стейк достатньо ситний.
Це класичний рецепт стейку Рібай середнього просмаження. Попри те, що все виглядає просто, тут є свої нюанси і м’ясо, насправді, легко зіпсувати. Саме тому радимо замовити стейк у ресторані, що тямить у його приготуванні на 100%. Будьте певні, гастрономічний оргазм гарантовано!
NA NEBI: ресторан української кухні, в якому готують ідеальні стейки!
Хрумка скоринка ззовні, правильне просмаження, запаморочливі аромати та бездоганна соковитість всередині. Саме такі стейки готує цей ресторан української кухні. Тут кожен гурман залишиться задоволеним трапезою, адже кухарі закладу знають безліч секретів приготування ідеального м’яса на грилі.
У меню ресторану НА НЕБІ є наступні м’ясні стейки:
– Рібай.
– T-Bone.
– З яловичої вирізки та соусом з перцю.
– Зі свинного ошийка в ароматних травах.
Сім’я ресторанів Файного Міста також пропонує спробувати вайнперінг — офіціанти оберуть вино до страви, що гармонійно з нею поєднуватиметься. Чи це не привід влаштувати для себе свято сьогодні ввечері?