Готуємо у Піст: рагу з гречки та квасолі
Готуємо під час Великого посту: рецепт пісного рагу з гречки та квасолі
Інгредієнти:
- – гречка 1 склянка;
- – консервована квасоля 1 банка;
- – 1 болгарський перець;
- – 2 морквини;
- – селера;
- – 2 цибулини;
- – 3 склянки томатного соку;
- – сіль за смаком;
- – перець чилі (за смаком);
- – рослинна олія.
Як приготувати?
- Цибулю, моркву, селеру і болгарський перець дрібно ріжемо і обсмажуємо в глибокій сковороді до м’якості. Коли овочі будуть готові, додаємо до них промиту гречку і заливаємо томатним соком так, щоб сік покривав гречку. Додаємо сіль і перець чилі і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо гаситися хвилин на 15.
З консервованої квасолі зливаємо рідину, додаємо квасолю до гречки. Доливаємо ще трохи томатного соку, знову накриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин десять.