А ви вже куштували суші з темпурою? Ні? То скоріше завітайте в «Автопорт»!
Темпура для суші – оригінальне доповнення, завдяки якому улюблена страва отримує новий смак та перетворюється з холодної в гарячу. Скуштувати такі суші у Тернополі можна у закладах мережі харчування «Автопорт». Ви в них точно закохаєтеся!
Що таке темпура для суші і не тільки
Темпура – це спеціальний кляр, в якому готують овочі, морепродукти та рибу, обсмажуючи їх в олії. Сучасна кухня допускає також м’ясо, що не прийнято в традиційній японській кухні, і, звичайно ж, суші. Для приготування страви її нарізають на порційні шматочки або ж обсмажують цілою, а нарізають потім.
Кляр готують із яєць, крижаної води та темпурного борошна, які легко перемішують лопаткою до консистенції рідкої сметани. Не потрібно робити його однорідним – допускаються бульбашки повітря та грудочки, які роблять страву більш повітряною та легкою. Кляр готується із свіжих інгредієнтів безпосередньо перед обсмажуванням і тримається подалі від вогню – аби не нагрівся та не перетворився в тісто. Фритюр повинен мати певну і стабільну температуру, а олія не повинна просочитися крізь кляр. Надлишки жиру ретельно видаляються з поверхні з допомогою паперового рушника.
Ще один важливий момент: страва смажиться стільки, щоби поверхня стала хрусткою, але всередині вона має бути непрогрітою, щоб зберегти натуральний смак та аромат продуктів. Подається вона одразу після приготування, а ідеальним доповненням для неї є спеціальний соус.
Суші з темпурою від «Автопорту»
На відміну від традиційних холодних ролів гарячі суші тільки завойовують популярність серед тернополян. В мережі закладів харчування можна замовити та скуштувати темпурамаки Дакота, які запам’ятаються своїм незвичайним та неперевершеним смаком.
Дакота – це суші з рисом всередину зі складною начинкою, яка складається із ніжного крабового м’яса, свіжого хрумкого огірка, слабосоленого філе лосося, червоної ікри масаго та вершкового сиру Філадельфія. Зверху кожен шматочок покритий апетитною скоринкою темпури. Чудово такі суші смакуватимуть із традиційними добавками – соєвим соусом та васабі, маринованим імбирем.
Насолодитися холодними чи темперними суші можна в затишному залі будь-якого закладу «Автопорт». Також їх можна замовити з доставкою, яка здійснюється кожен день по всій території міста та є абсолютно безкоштовною.