Запекти молоду картоплю з помідором та травами – рецепт на вечір
Молоду картоплю ретельно, обсушити рушником. Розрiзати кожну картоплину на 2 або 4 скибки(залежно вiд розмiру).
Приготувати соус. Помiдор помити, розрiзати на двi частини. Кожну половинку натерти на великiй терцi. Шкiрку викинути. Додати до помiдора сiль, олiю, трави, перець та сухий часник. Все добре перемiшати.
Вмочити кожну скибку картоплi в соус. Можна покласти картоплю до целофанового пакету, додати томатний соус, а потiм все перемiшати, щоб соус рiвномiрно покрив кожну скибку.
Застелити деко пергаментом. Викласти картоплюрозрiзом вниз. Накрити фольгою та вiдправити в заздалегiдь розiгрiту духовку. Запiкати при температурi 180-200° 20-30 хвилин.
Прибрати фольгу (якщо є можливiсть, увiмкнути режим «конвекцiя» або «гриль», запiкати ще 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
- молода картопля 500 гр.
- помідор (середній) 1 шт.
- оливкова олія 100 мл.
- часник (сухий) 1 ч.л.
- орегано (базилік, прованські або італійські трави), сіль, перець за смаком