Водорості норі – де і як використовують ці листи?
Перша асоціація при згадуванні назви водорості норі – це суші та роли. Але ця водорість входить до складу багатьох азійських страв. Норі є обов’язковим елементом повсякденного раціону японців. Можливо тому в Країні Вранішнього Сонця так багато довгожителів. Норі можна навіть обсмажувати, і тоді її смак буде нагадувати смак знайомих нам сардин. А ви коли-небудь куштували смажені норі?
Щоб відчувати неймовірний смак ролів з правильно підібраними норі, замовляйте доставку ролів.
В чому полягає користь від вживати властивості норі
Користь водорості складно переоцінити, адже це дійсно найбільше джерело дуже корисних мікроелементів. Цікавим є той факт, що за кількістю мікро- та макроелементів норі нагадує склад людської крові. У складі водорості норі багато:
- йоду;
- омега-3;
- селену;
- заліза;
- кобальту;
- цинку;
- марганцю;
- селену;
- брому;
- клітковини тощо.
Завдяки цьому водорості норі можуть бути не тільки їжею, а біологічно-активною харчовою добавкою. Такий коктейль, що складається з вітамінів і мінералів допомагає при захворюваннях серцево-судинної системи, при варикозі, анемії, є відмінним захистом від атеросклерозу. Клітковина та жиророзчинні вітаміни з мінімальною кількістю калорій, роблять водорості знахідкою для людей, які дотримуються правильного харчування.
Використовують водорості норі як добавку до основних страв, оскільки вони покращують смакові якості риби, м’яса, рису, супів. Подружившись з цими водоростями ви неодмінно станете палким їх прихильником. Головне, вміти правильно вибрати водорість, щоб не зіпсувати страву.
Як вибрати якісні норі для суші?
Щоб купити смачні, а головне, еластичні водорості норі для ролів, треба вміти їх розпізнавати. Існують кілька сортів водоростей. Це:
- А клас (Gold) – мають золотистий відтінок з блискучого боку. Лист водорості має рівні краї та еластичну текстуру. Аромат нагадує легкий запах йоду;
- В клас (Silver) – мають сріблястий відтінок. Вони не мають таких рівних країв, як водорості класу gold, але доволі гнучкі. За своїм ароматом нагадують клас А;
- С клас (Red) – мають червонуватий відтінок та багато дірок на поверхні. Така водорість при намаганні скручувати її може тріскатися. Тому для ролів не підійде;
- D клас (Green) – мають зеленуватий колір, жорсткі на дотик. Такі водорості також неможливо скрутити, вона тріскається.
Норі для суші можна зустріти на полицях супермаркетів або придбати в онлайн-магазині. Перед покупкою обов’язково зверніть увагу на маркування листів. Для суші вибирайте норі темного однорідного кольору з легким зеленувато-коричневим відтінком та гладкою поверхнею. Якщо бачите, що лист має червонуватий відтінок, або з нерівними краями, то такий продукт краще не купувати.
Ресторан НОА закуповує норі для своїх страв лише у перевірених постачальників. Тому можете бути впевненими в якості та смакових властивостях приготованих страв.