Тернопільські лікарі розповіли, що найчастіше є причиною харчових отруєнь

Лікарі Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб зауважують, що влітку часто фіксують харчові отруєння. Медики розповіли, як уникнути таких станів, а зокрема, яка їжа найчастіше викликає харчове отруєння. Про це написали на сторінці центру в соцмережі Facebook.
Медики кажуть, що нерідко люди отруюються рибою. Це може бути риба, в який містяться токсини, або яка була недостатньо оброблена, піддавалася неодноразовому заморожуванні після розморожування, тривалий час зберігалася в теплі.
«Частим є отруєння м’ясом, а саме, м’ясом інфікованим патогенною мікрофлорою чи тим, в якому містяться токсичні речовини. Вживаючи неякісну м’ясну продукцію, можна захворіти на ботулізм – небезпечним захворюванням, яке має високий відсоток летальності. Крім того, у необробленому м’ясі може викликати такі захворювання, як сальмонельоз, паратифи та тиф», – йдеться у повідомленні.
Влітку особливо часто трапляється отруєння грибами. Симптоми такого отруєння можуть з’явитися тільки через 24 години після прийому їжі: спрага, порушення або пригнічення стану, галюцинації, зниження тиску. При такому отруєнні потрібна термінова допомога.
«Отруюються яйцями, адже у них можуть міститися небезпечні збудники сальмонельозу або стафілококових інфекцій. Цей продукт має бути ретельно термічно оброблений. Варені яйця не становлять небезпеки для здоров’я», -зауважують лікарі.
І можливе отруєння фруктами та овочами, якщо у них присутні токсичні хімічні сполуки. Щоб уникнути такого отруєння, треба ретельно мити та чистити фрукти та овочі перед прийомом в їжу.
Раніше ми писали, як зберігати продукти у разі відключення електроенергії.