Тернопільська лабораторія тепер тестує якість молока за новим методом

Тернопільська регіональна лабораторія Держпродспоживслужби впровадила новий метод випробувань: аналіз температури замерзання молока за допомогою кріоскопу.
Це важливий крок для виробників молока-сировини, особливо в рамках спільної швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», повідомили представники Держпродспоживслужби.
Температура замерзання молока (-0,54 ºС) дозволяє виявити низку фальсифікацій сировини. Визначення температури замерзання молока проводиться.
У програмне забезпечення «Молочний модуль» для автоматичного збору й аналізу результатів досліджень вносяться показники кількості соматичних клітин (КСК), загального бактеріального забруднення (ЗБЗ), температури замерзання молока, відсутності інгібіторів.