Тернопільщина увійшла в трійку пілотних областей проєкту першої леді School Chef’s Training Hubs Development
Тернопільщина увійшла в трійку пілотних областей проєкту першої леді
Тернопiльщина увiйшла в трiйку пiлотних областей проєкту першої ледi School Chef’s Training Hubs Development. Реформа передбачає змiну шкiльного меню. Якiсне харчування – важливий прiоритет для галузi освiти. Страви мають бути корисними, поживними та смачними.
Для цього нам потрiбнi кухарi, якi знають все про корисне харчування для дiтей та вмiють дещо бiльше й можуть передати цi знання i вмiння далi – для загального розвитку та успiху.
Завдяки iнiцiативi першої ледi Олени Зеленської у Державному професiйно-технiчному навчальному закладi «Бориспiльський професiйний лiцей» пройшли навчання 500 осiб: кухарi, медичнi сестри з дiєтичного харчування, вiдповiдальнi за органiзацiю харчування у школах.
Разом з ними проходили навчання працiвники харчоблокiв 58 опорних закладiв освiти.
– Незабаром такий кулiнарний хаб буде створений у нашiй областi. Тернопiльщина у числi трьох областей, де планується випустити 60 майстрiв професiйно-технiчної освiти iз сучасними навиками та використати цi хаби, як мiсце навчання для iснуючих кухарiв. Українськi дiти на даний час переживають складний перiод, тому робити все можливе для покращення їхнього життя наш обов’язок, – прокоментував начальник ОВА Володимир Труш.