Тернопільщина має перспективи вирощування фундука
«Садівництво в Україні отримує новий імпульс», - так вважає відомий тернопільський аграрій Іван Чайківський.

Після зустрічі з головним агрономом-технологом з вирощування фундука компанії «Ferrero Rocher», аграрій поділився цікавою ідеєю диверсифікації бізнесу.
– Зміни клімату, підтримка держави, довготривалі договори оренди на землю роблять нашу державу привабливою для вирощування, наприклад, лісового горіха – фундука, – розповідає Іван Чайківський. – Сьогодні мав цікаву зустріч з паном Еліо – головним агрономом-технологом з вирощування фундука компанії “Ferrero Rocher”, який шукає нові масиви для вирощування фундука під потреби компанії. І саме Україна, а також Молдова та Румунія мають найсприятливіші умови для вирощування цієї, в першу чергу, гастрономічної культури.
Українські аграрії можуть замислитись над перспективою співпраці.
– Так, бізнес потребує інвестицій, він не окуповується в перші 4-5 років, але він, за словами італійця, дозволяє впевнено працювати мінімум 30 років зі сталим ринком збуту, – підсумовує він.