Швидко та Смачно: рецепт простої яблучної пастили
Окрім смакового задоволення, пастила також стає невід’ємною частиною здорового харчування. Якщо яблука вже не виглядають апетитно або трошки пошкоджені, багато людей схильні викидати їх. У такому випадку пастила з яблук може стати чудовим вирішенням цієї незручної ситуації.
Для приготування пастили потрібно: яблука – два кілограми; горіхи волоські (почищені й подрібнені) – пів склянки; олія рослинна рафінована – одна столова ложка.
Покроковий рецепт приготування пастили з яблук:
- миємо яблука
- видаляємо всі зовнішні пошкодження
- розрізаємо навпіл
- видаляємо серцевину і плодоніжку
- нарізаємо великими шматочками
- вибираємо товстостінну каструлю
- на дно каструлі наливаємо чверть склянки води
- засипаємо порізані яблука
- доводимо до кипіння
- варимо яблука під кришкою до повного розм’якшення
- прямо у каструлі подрібнюємо яблука блендером до пюреподібної маси, додаємо подрібнені волоські горіхи
- яблучне пюре залишаємо на маленькому вогні без кришки для випаровування зайвої рідини
- вистилаємо деко пергаментним папером
- злегка змащуємо рафінованою олією
- висипаємо нашу горіхово-яблучну суміш на деко
- розрівнюємо ложкою
- нагріваємо духовку до 100-120 градусів
- ставимо пастилу в духовку
- процес висушування пастили займає кілька годин
- визначити готовність пастили можна по насиченому кольору і пружній, але не липкій консистенції
- готову пастилу дістаємо з духовки
- перевертаємо на чисту рівну поверхню
- знімаємо пергаментний папір
- якщо ви плануєте зберігати пастилу досить довго, то її потрібно без паперу загорнути в щільний рулон і покласти в суху чисту банку з щільно закритою кришкою
- зберігати банку з пастилою можна в холодильнику
- якщо пастила планується до поїдання без зволікань, то розрізаємо ножицями пласт на смужки.