Секрет приготування печінки, щоб вона була соковитою і ніжною
Розкриваю бабусин секрет приготування печінки, щоб вона була м’яка, соковита і ніжна!
Складові:
600 г яловичої печінки
1 цибулина
1 яйце
3 зубчики часнику
0,5 ч. л. соди
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі (без гірки)
олія рослинна для смаження
борошно кукурудзяне для панірування
Приготування:
Миємо печінку, обсушуємо, зрізаємо плівку і нарізаємо великими шматочками.
Готуємо маринад: збиваємо яйце з сіллю, додаємо цукор, соду і пропущений через прес часник.
Заливаємо цією сумішшю шматочки печінки і маринуємо в холодильнику близько 2 годин, можна навіть залишити на всю ніч.
Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо в невеликій кількості рослинної олії.
Обвалюємо кожен шматочок печінки в кукурудзяній муці, потім викладаємо на розігріту сковорідку, в якій смажився цибулю. Підливаємо ще трохи олії і обсмажуємо з обох боків до золотистого.
Коли печінка підрум’яниться, посипаємо її смаженою цибулею, перемішуємо, накриваємо кришкою і протушіваем на повільному вогні близько 5 хвилин.