Риба стала причиною отруєння 28 львів’ян

Сьогодні, 23 вересня, із діагнозом гостра кишкова інфекція до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували уже 28 людей, які вживали рибу. Про це УНН повідомили у лікарні.
Медики заначили, пацієнти почали надходити до лікарні учора після обіду і сьогодні протягом дня. Переважна більшість купували рибу, яку потім вживали у їжу, на одному й тому ж «Привокзальному» ринку у Львові.
«Зранку було 10, зараз є 28… Усі вживали у харчування рибу. Переважна більшість — з того ринку (“Привокзального” — ред.). Але є й інші варіанти, хтось купляв морожену рибу, хтось копчену… 11 чоловіків, 12 жінок і 5 дітей. Вік дітей — три, чотири, два, 11 і 14 років… По спалаху проходить 28 людей», – повідомили у медичному закладі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Необережність під час куріння довела жителя Борщівщини до загибелі
«У них гарячка,.. нудота, блювання, біль в животі, частий рідкий стілець», — додали медики.
У лікарні вказали, що усі госпіталізовані з діагнозом гостра кишкова інфекція і наразі отримують лікування.
«Зараз вони отримують лікування, їх стан покращується», — підсумували у лікарні.
Раніше у департаменті цивільного захисту ЛОДА повідомили, що вчора о 18:15 до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поступило повідомлення про те, що до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізовано 6 осіб (дорослих) із діагнозом: гостра кишкова інфекція.
«Усі постраждалі вживали в їжу рибу гарячого копчення, яку придбали в одному із торгових кіосків на ринку “Привокзальний” у місті Львові. При поступленні стан наближений до важкого», — повідомили у ЛОДА.