Рецепти лінивої п’ятниці: грузинська «Ачма»
Ачма – це грузинський пиріг sз сиром, дуже схожий на хачапурі. А чому лінивий? Тому що в якості тіста використовуються готові лаваші.
Складові:
- Лаваш (тонкий) – 1 упак.
- Сир адигейський – 400 г
- Сир твердий – 150 г
- Кефір (нежирний) – 0,5 л
- Вершкове масло – 50 г
- Яйця – 1 шт.
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
Сир адигейський потрібно розім’яти виделкою до однорідної консистенції.
Твердий сир натираємо на крупній тертці.
Кефір злегка посолити.
Яйце збити до однорідної маси.
Вершкове масло (охолоджене) нарізаємо на невеликі шматочки або скибочки (кому як подобається).
Лаваш нарізаємо на 8 частин – на прямокутники за розміром вашого листа.
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо перший лист лаваша.
Потім: лаваш змащуємо рясно кефіром і посипаємо розім’ятим адигейським сиром.
Далі: кладемо наступний лист, злегка придавлюємо, змащуємо кефіром, кладемо кілька шматочків масла і посипаємо твердим сиром. І також продовжуємо, чергуючи шари.
Останній шар лаваша рясно змащуємо кефіром, заливаємо яйцем і зверху посипаємо твердим сиром.
Запікаємо ачму в розігрітій духовці до 180-190 градусів протягом 30 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.