Рецепт домашнього апельсинового варення, яке слід встигнути приготувати до зими
Апельсинове варення зі свіжих апельсинів з цукром та цедрою.
Це варення славиться простим приготуванням та доступністю, адже апельсини можна придбати у супермаркетах впродовж року. Варення з апельсинів смакує з печивом, можна використовувати як начинку в солодких пирогах, додавати до здобної випічки. Повірте, воно ідеально підходить в якості десерту до чаю, особливо – до м’ятного.
Приготувати варення з апельсинів у домашніх умовах просто та швидко. Варити його можна в каструлі на плиті або ж у мультиварці. Для приготування варення підійдуть свіжі апельсини нового врожаю, Щоб утримати апельсиновий джем, апельсини можна перекрутити через м’ясорубку. Якщо фрукти нарізати на шматочки, то вийде варення з апельсинів шматочками.
Як готується варення
З апельсинів варення-п’ятихвилинка готується в три заходи по п’ять хвилин. Така заготівля зберігається тривалий час, не втрачаючи апельсиновий аромат, зберігаючи смак свіжого апельсина.
У вас має вийти густий десерт з шматочками ароматного апельсина у прозорому сиропі.
До слова, пряний смак і легку гірчинку апельсиновому варенню дає цедра апельсина.
Інгредієнти:
- апельсини – 1 кг;
- апельсинова цедра – 2-3 ст.
- цукор – 1,2 кг;
- вода – 1 склянка.
Простий рецепт апельсинового варення на зиму
Апельсини очищаємо від шкірки та поділяємо фрукти на шматочки. Шкірку одного апельсина залишаємо для подальшого приготування варення. Шкірку добре промиваємо, просушуємо і дрібно нарізаємо.
З апельсинів видаляємо кісточки, зрізаємо грубі білі прожилки з апельсинових часточок.
Серединку апельсинів нарізаємо шматочками.
На наступному етапі варимо сироп із води та цукру.
У готовий гарячий сироп опускаємо шматочки апельсинів. Доводимо апельсини у цукровому сиропі до кипіння. Варимо варення із апельсинів п’ять хвилин.
Вимикаємо вогонь і відставляємо варення приблизно на 2 години.
Потім знову ставимо каструлю на плиту і ту саму операцію з варіння варення з апельсинів п’ятихвилинка повторюємо ще два рази. Варити варення потрібно в три прийоми з тимчасовими інтервалами, необхідними для охолодження та просочення сиропом апельсинових шматочків.
Після третього закипання зменшуємо вогонь і варимо шматочки апельсинів із сиропом доти, доки варення не почне густіти.
Дрібно нарізану цедру апельсина на кілька хвилин замочуємо в окропі, щоб усунути гіркоту. Додаємо шкірку у варення з апельсинів. Все добре перемішуємо.
Гаряче апельсинове варення розкладаємо у підготовлені, простерилізовані банки та закручуємо заготовки залізними кришками на зиму.
Охолоджені банки з апельсиновим варенням виносимо в прохолодне місце для зберігання на зиму, хоча домашні солодкі заготовки можна зберігати при кімнатній температурі в квартирі будь-якої пори року.