Радуємо сім’ю у вихідні: готуємо картопляний торт з шинкою і сиром
У вихідний маємо трішки більше часу для кулінарії. Тож, можна експериментувати зі сніданком.
Знадобиться:
- 8 великих картоплин;
- 2 яйця;
- 2 столові ложки олії;
- 20 скибочок шинки;
- 2 чашки тертого твердого сиру;
- 1 склянка збитих вершків;
- 1/2 склянки молока;
- дрібка меленого мускатного горіха;
- сіль і перець, зелень.
Розігрійте духовку до 180°C.
Розріжте картоплю на круглі шматочки товщиною пів сантиметра. Викладіть картоплю на деко. Приправте сіллю і перцем. Вилийте на нього олію та випікайте 10 хвилин.
Збийте яйце з вершками і молоком, додайте мускатний горіх, сіль і перець.
Помістіть у круглу форму шар картоплі в нижню частину і по краях. Потім шматочки шинки, сир і повторюйте шари, поки форма не буде заповнена. Останнім шаром має бути сир.
Вилийте зверху суміш збитих яєць і молока. Накрийте останнім шаром картоплі. Випікайте 40 хвилин.
Потім вийміть торт з форми і запікайте ще 10 хвилин.
Посипати торт петрушкою і розрізати.