Чи знаєш ти, що яблука зберігають всі свої корисні властивості навіть після термічної обробки?
Печені яблука засвоюються набагато краще від свіжих, нормалізують вуглеводний обмін, зміцнюють імунітет, виводять токсини і перешкоджають розвитку атеросклерозу.
Користь печених яблук очевидна і в лікуванні дисбактеріозу. Пектини, що містяться в яблуках, сприяють поліпшенню травлення, тому дієтична страва з яблук відмінно підійде всім тим, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своєю фігурою.
Як спекти яблука в духовці
Пропонуємо сім рецептів печених яблук. Вони допоможуть тобі зміцнити здоров’я і порадують твоїх домашніх ніжним і тонким смаком.
Печені яблука з сиром
СКЛАДОВІ:
- 4 яблука
- 200 г сиру
- 50 г цукру
- 50 г родзинок
- 1 яйце
- 1 ст. л. манної крупи
- ванілін або кориця на смак
- масло, щоб змастити форму для запікання
ПРИГОТУВАННЯ:
- Помий яблука, видали серцевину.
- Змішай сир із яйцем, цукром, родзинками, ваніліном і манною крупою.
- Начини цією масою яблука і склади в посуд для запікання, попередньо змащений маслом.
- Випікай при температурі 180 градусів 30 хвилин, або до готовності.
- Подавай з вершками або цукровою пудрою.
- Смачного!
Печені яблука з горіхами
СКЛАДОВІ:
- 4 яблука
- 50 г родзинок
- 2 плода інжиру
- 2 фініки
- 3 ст. л. волоських горіхів
- 1 ч. д. кориці
- дрібка меленого імбиру
- мед за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
- Залий родзинки і інжир на 20 хвилин теплою водою, обсуши і наріж шматочками.
- Подрібни горіхи і фініки, змішай з родзинками, інжиром і корицею.
- Витягни з яблук серцевину і наколи їх сірником, щоб при запіканні не лопнула шкірка.
- Нафаршируй яблука приготовленою начинкою. Загорни кожне в фольгу, залишивши зверху невеликий отвір. Запікай 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Перед подачею на стіл полий печені яблука з горіхами медом.
Печені яблука в ванільному соусі
СКЛАДОВІ:
- 4 яблука
- 2 ст. л. тертого імбиру
- 4 ст. л. меду
- 25 г вершкового масла
- 4 ст. л. білого вина
- 300 г вершків
- 2 жовтки
- 2 ст. л. цукру
- ванільний цукор за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
- Поклади вершки в каструльку, поклади ванільний цукор, розігрій до появи перших бульбашок, зніми з плити.
- Розітри жовтки з цукром до білої маси і потроху введи їх до вершків. Постав на вогонь до легкого загустіння. Все, ванільний соус готовий.
- Видали з яблук серцевину, поклади в кожне по 1/2 столової ложки імбиру,по столовій ложці меду і шматочку масла.
- Виклади яблука в глибоку форму, залий їх вином і відправ на 45 хвилин в духовку, розігріту до 160 градусів.
- Подавай до столу з ванільним соусом.
Печені яблука з вівсяними пластівцями
СКЛАДОВІ:
- 2 яблука
- 2 ст. л. вівсяних пластівців
- 5 ст. л. меду
- 1 ст. л. мигдалю
- 1 ч. л. волоських горіхів
- 1 ч. л. родзинок
- сік одного лимона
- кориця на смак
ПРИГОТУВАННЯ:
- Розріж яблука навпіл, очисть від серцевини і скропи соком лимона.
- Змішай вівсяні пластівці з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею.
- Нафаршируй половинки яблук готовою начинкою і відправ на 20 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Полий запечені яблука медом.
- Смачного!
Печені яблука з калиною
СКЛАДОВІ:
- 6 яблук
- жменя горіхів
- 2 ст. л. родзинок
- 1 ст. л. сушених ягід калини
- 20 г ванільного цукру
- 2 ст. л. вершків
- кориця на смак
ПРИГОТУВАННЯ:
- Зріж з 4 яблук верхівки. Очисть їх від насіння і помісти на 15 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Решту яблук очисть, потри на великій тертці, додай вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки і калину.
- Поклади начинку в частково спечені яблука, прикрий їх зрізаними «кришками» і запікай 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
- При бажанні прикрась цукровою пудрою і гілочками м’яти.
- Смачного!
Печені яблука з апельсиновим соком і курагою
СКЛАДОВІ:
- 4 великих яблука
- 1 ст. кураги
- 1/2 ст. родзинок
- 1/2 ст. подрібнених горіхів
- 4 ч. л. меду
- 4 ст. л. вершкового масла
- 1 паличка кориці
- сік 4 апельсинів
- лимонний сік і м’ята за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
- Наріж курагу кубиками.
- Очисть яблука від насіння. Витягни ложкою трохи м’якоті, побризкай лимонним соком.
- Змішай родзинки, горіхи, курагу, мед і масло. Начини отриманою масою яблука.
- Встав у кожне яблуко по паличці кориці.
- Виклади в форму для запікання і полий апельсиновим соком.
- Запікай 40 хвилин при температурі 180 градусів, час від часу поливаючи апельсиновим соком.
Печені яблука з курячим філе
СКЛАДОВІ:
- 8 яблук
- 500 г курячого філе
- 50 г горіхів
- 50 г чорносливу
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. курячого бульйону
ПРИГОТУВАННЯ:
- Подрібни і підсмаж горіхи. Дрібно наріж цибулю і часник.
- Пропусти куряче філе через м’ясорубку.
- Смаж цибулю і часник протягом 4 хвилин на пательні, додай курячий фарш, перемішай і продовжуй смажити ще 8 хвилин.
- Переклади все в глибоку миску, додай горіхи, яйце, подрібнений чорнослив, ретельно перемішай.
- Зріж з яблук верхівки, очисть їх від насіння і м’якоті.
- Нафаршируй яблука готовою начинкою, накрий зрізаною кришкою і виклади в форму для запікання.
- Розтопи в мисці масло і цукор і вари суміш 3 хвилини, постійно помішуючи.
- Полий цим соусом яблука і запікати 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
- Смачного!
Тепер ти знаєш, як правильно спекти яблука. Потіш себе та близьких такими простими і смачними рецептами!