Чи знаєш ти, що яблука зберігають всі свої корисні властивості навіть після термічної обробки?
Печені яблука засвоюються набагато краще від свіжих, нормалізують вуглеводний обмін, зміцнюють імунітет, виводять токсини і перешкоджають розвитку атеросклерозу.
Користь печених яблук очевидна і в лікуванні дисбактеріозу. Пектини, що містяться в яблуках, сприяють поліпшенню травлення, тому дієтична страва з яблук відмінно підійде всім тим, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своєю фігурою.

Як спекти яблука в духовці
Пропонуємо сім рецептів печених яблук. Вони допоможуть тобі зміцнити здоров’я і порадують твоїх домашніх ніжним і тонким смаком.
Печені яблука з сиром

СКЛАДОВІ:
- 4 яблука
 - 200 г сиру
 - 50 г цукру
 - 50 г родзинок
 - 1 яйце
 - 1 ст. л. манної крупи
 - ванілін або кориця на смак
 - масло, щоб змастити форму для запікання
 
ПРИГОТУВАННЯ:
- Помий яблука, видали серцевину.
 - Змішай сир із яйцем, цукром, родзинками, ваніліном і манною крупою.
 - Начини цією масою яблука і склади в посуд для запікання, попередньо змащений маслом.
 - Випікай при температурі 180 градусів 30 хвилин, або до готовності.
 - Подавай з вершками або цукровою пудрою.
 - Смачного!
 
Печені яблука з горіхами

СКЛАДОВІ:
- 4 яблука
 - 50 г родзинок
 - 2 плода інжиру
 - 2 фініки
 - 3 ст. л. волоських горіхів
 - 1 ч. д. кориці
 - дрібка меленого імбиру
 - мед за смаком
 
ПРИГОТУВАННЯ:
- Залий родзинки і інжир на 20 хвилин теплою водою, обсуши і наріж шматочками.
 - Подрібни горіхи і фініки, змішай з родзинками, інжиром і корицею.
 - Витягни з яблук серцевину і наколи їх сірником, щоб при запіканні не лопнула шкірка.
 - Нафаршируй яблука приготовленою начинкою. Загорни кожне в фольгу, залишивши зверху невеликий отвір. Запікай 30 хвилин при температурі 180 градусів.
 - Перед подачею на стіл полий печені яблука з горіхами медом.
 
Печені яблука в ванільному соусі

СКЛАДОВІ:
- 4 яблука
 - 2 ст. л. тертого імбиру
 - 4 ст. л. меду
 - 25 г вершкового масла
 - 4 ст. л. білого вина
 - 300 г вершків
 - 2 жовтки
 - 2 ст. л. цукру
 - ванільний цукор за смаком
 
ПРИГОТУВАННЯ:
- Поклади вершки в каструльку, поклади ванільний цукор, розігрій до появи перших бульбашок, зніми з плити.
 - Розітри жовтки з цукром до білої маси і потроху введи їх до вершків. Постав на вогонь до легкого загустіння. Все, ванільний соус готовий.
 - Видали з яблук серцевину, поклади в кожне по 1/2 столової ложки імбиру,по столовій ложці меду і шматочку масла.
 - Виклади яблука в глибоку форму, залий їх вином і відправ на 45 хвилин в духовку, розігріту до 160 градусів.
 - Подавай до столу з ванільним соусом.
 
Печені яблука з вівсяними пластівцями

СКЛАДОВІ:
- 2 яблука
 - 2 ст. л. вівсяних пластівців
 - 5 ст. л. меду
 - 1 ст. л. мигдалю
 - 1 ч. л. волоських горіхів
 - 1 ч. л. родзинок
 - сік одного лимона
 - кориця на смак
 
ПРИГОТУВАННЯ:
- Розріж яблука навпіл, очисть від серцевини і скропи соком лимона.
 - Змішай вівсяні пластівці з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею.
 - Нафаршируй половинки яблук готовою начинкою і відправ на 20 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
 - Полий запечені яблука медом.
 - Смачного!
 
Печені яблука з калиною

СКЛАДОВІ:
- 6 яблук
 - жменя горіхів
 - 2 ст. л. родзинок
 - 1 ст. л. сушених ягід калини
 - 20 г ванільного цукру
 - 2 ст. л. вершків
 - кориця на смак
 
ПРИГОТУВАННЯ:
- Зріж з 4 яблук верхівки. Очисть їх від насіння і помісти на 15 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
 - Решту яблук очисть, потри на великій тертці, додай вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки і калину.
 - Поклади начинку в частково спечені яблука, прикрий їх зрізаними «кришками» і запікай 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
 - При бажанні прикрась цукровою пудрою і гілочками м’яти.
 - Смачного!
 
Печені яблука з апельсиновим соком і курагою

СКЛАДОВІ:
- 4 великих яблука
 - 1 ст. кураги
 - 1/2 ст. родзинок
 - 1/2 ст. подрібнених горіхів
 - 4 ч. л. меду
 - 4 ст. л. вершкового масла
 - 1 паличка кориці
 - сік 4 апельсинів
 - лимонний сік і м’ята за смаком
 
ПРИГОТУВАННЯ:
- Наріж курагу кубиками.
 - Очисть яблука від насіння. Витягни ложкою трохи м’якоті, побризкай лимонним соком.
 - Змішай родзинки, горіхи, курагу, мед і масло. Начини отриманою масою яблука.
 - Встав у кожне яблуко по паличці кориці.
 - Виклади в форму для запікання і полий апельсиновим соком.
 - Запікай 40 хвилин при температурі 180 градусів, час від часу поливаючи апельсиновим соком.
 
Печені яблука з курячим філе

СКЛАДОВІ:
- 8 яблук
 - 500 г курячого філе
 - 50 г горіхів
 - 50 г чорносливу
 - 1 цибулина
 - 2 зубчики часнику
 - 1 яйце
 - 2 ст. л. рослинної олії
 - 2 ст. л. вершкового масла
 - 2 ст. л. цукру
 - 1 ст. курячого бульйону
 
ПРИГОТУВАННЯ:
- Подрібни і підсмаж горіхи. Дрібно наріж цибулю і часник.
 - Пропусти куряче філе через м’ясорубку.
 - Смаж цибулю і часник протягом 4 хвилин на пательні, додай курячий фарш, перемішай і продовжуй смажити ще 8 хвилин.
 - Переклади все в глибоку миску, додай горіхи, яйце, подрібнений чорнослив, ретельно перемішай.
 - Зріж з яблук верхівки, очисть їх від насіння і м’якоті.
 - Нафаршируй яблука готовою начинкою, накрий зрізаною кришкою і виклади в форму для запікання.
 - Розтопи в мисці масло і цукор і вари суміш 3 хвилини, постійно помішуючи.
 - Полий цим соусом яблука і запікати 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
 - Смачного!
 
Тепер ти знаєш, як правильно спекти яблука. Потіш себе та близьких такими простими і смачними рецептами!







