Напій, який є справжнім переможцем спраги, навіть коли надворі +30° С
Для подолання спраги в літню спеку головне обрати напій, який не спонукає пити знову і знову, а натомість наситить освіжною і корисною вологою надовго. Справжнім переможцем спраги є напій, який наші предки готували і повсякденно пили ще тисячоліття тому.
Коли стовпчик термометра впевнено перетинає +30° С, наш організм часто посилає єдиний сигнал: «Хочу пити». Бажання швидше втамувати спрагу нерідко грає з нами злий жарт: однаково що пити, аби прохолодне. Тут у боротьбі зі спрагою нас і підстерігає небезпека випити те, що насправді стимулює жагу пити, а не вгамовує її.
А от справжнім переможцем спраги є напій, який здобув і підтвердив цю славу впродовж століть, – квас натурального бродіння. Саме цей напій найчастіше брали з собою в поле наші предки в час жнивної спеки. Українці ще тисячоліття тому зробили його щоденним напоєм, бо знали, що після квасу довго не хочеться пити.
Нинi квас можна купити в крамницях, але слiд бути особливо уважним, бо справжнiм переможцем спраги є лише натуральний квас. На його етикетцi обов’язково має бути напис: «Напiй бродiння». Такий є у квасу Домашній“Домашнiй” виробництва тернопiльської пивоварнi Опілля«Опiлля». Живий квас «Опiлля» – це стовiдсотково натуральний продукт без жодних ароматизаторiв чи iншої «хiмiї». Для виробництва «Домашнього» пивоварня використовує лише передбаченi традицiйною українською рецептурою натуральнi вiтчизнянi складники житнього квасу. Це питна вода, дрiжджi, цукор та квасне сусло, зроблене з житнього борошна i пророщених зерен ячменю i жита. Надмiр цукру гальмує процес бродiння, тому в натуральному квасi «Домашнiй» його у 2,5 раза менше, як у газованих солодких водах.
Живий квас «Домашнiй» зроблений шляхом натурального бродiння за вiдродженою «Опiллям» давньою українською традицiєю. Саме натуральне бродiння перетворює користь пророслого зерна i чистої артезiанської води на смачний i живлющий напiй, багатий природними корисними речовинами. Звiдси й здатнiсть квасу «Домашнiй Опiлля» надавати сил у спеку. А ще в процесi натурального бродiння природно утворюються оцтова i молочна кислоти, невелика кiлькiсть яких i забезпечує неперевершену властивiсть квасу «Домашнiй» перемагати спрагу.