На Тернопільщині вирощують дивні яблука-вишні
Сорт яблук “Baya Marisa”, або ж як його ще називають яблуко-вишня, з 2014 року був завезений у фермерське господарство “ГАДЗ”, а вже цього року дерева зацвіли. Найближчим часом українські яблука-вишні вийдуть на ринок, пише “Агро-Центр”.
Сорт, який був виведений у Німеччині тамтешнім селекціонером, на разі вирощують в розсаднику для подальшого продажу та розробки нової брендової марки у мережах українських супермаркетів.
“На даному етапі наше господарство має закладено близько 15 гектарів саду. Специфіка сорту “Baya Marisa” полягає в тому, що як зовні, так і всередині плоди мають червоне забарвлення, тобто це яблука-вишні із червоною м’якоттю. Сорт відрізняється від інших хорошими показниками, адже його плоди мають велику кількість антиоксидантів, їх використовують для профілактики онкологічних захворювань. Крім того, ці яблука-вишні добре показали себе як для виробництва соку, так і для заморозки кубиками”, – розповідає директор із садівництва ФГ “ГАДЗ” Тарас Мельник.