Мілкшейк із смородиною – результат колаборації Козівської ремісничої броварні та ТМ Швейків
Козiвська ремiснича броварня i ТМ Швейкiв заснували колаборацiю, в межах якої уже впродовж 3 рокiв варять пиво iз смородиною. Нещодавно вiдбулася чергова варка. Детальнiше про це журналу «Напої. Технологiї та Iнновацiї» розповiв засновник Козiвської ремiсничої броварнi Володимир ЯРЕМА.
– Селище Козова та село Швейкiв, де живемо ми й партнери, розташованi поруч, вздовж рiчки Коропець. Я часто бував у селi Швейкiв i познайомився там iз засновником ТМ Швейкiв Андрiєм Закревським. Разом ми органiзовували дружнi дегустацiї мого пива та вина й iнших напоїв, що виготовляє Андрiй. Менi дуже сподобалося смородинове напiвсолодке вино ТМ Швейкiв. I от пiд час однiєї з дегустацiй ми вирiшили поєднати нашi напої та зробити своєрiдну колаборацiю – пиво з додаванням смородини, яку вирощує Андрiй Закревський. За аналогiєю до коктейлю Kir de Royale, який готують на основi смородинового лiкеру, наше пиво ми назвали KIR DE BREW, – дiлиться Володимир Ярема.
KIR DE BREW – насичене смородинове пиво, охмелене американським хмелем Mosaic. Його виробники варять 2–3 рази на рiк. Щороку його варять у час збору ягiд, а також заморожують смородину, щоб варити пиво, коли сезон цiєї ягоди мине.
До карантинних обмежень, зумовлених Covid-19, та до повномасштабної вiйни засновники Козiвської ремiсничої броварнi варили пиво для своєї кав’ярнi. Нинi там працюють тимчасово перемiщенi люди з Харкова, якi мали в Харковi власнi кондидерськi. Вони зруйнованi внаслiдок воєнних дiй, а власники знайшли прихисток у Козовi. Тепер у кав’ярнi засновникiв Козiвської ремiсничої броварнi харкiвська родина пече торти.