Мешканка Тернопільщини виготовила ляльку, яку із задоволенням з’їли (Фото)
Юлія Воробель із Заліщиків захоплюється випічкою. Кулінарні витвори захоплюють не лише смаком, але й дизайном. Нещодавно Юлія перемогла у міжнародному фестивалі талантів EuroStar-2020.
Через напружену ситуацію з коронавірусом змагання відбувалися дистанційно, пише Ірина Мадзій у “Вільне життя плюс”.
Авторка вирішила оформити свій торт-ляльку в українському етнічному стилі. Лялька «одягнена» в національний український стрій, на голові — пишний вінок із польових квітів. Шию красуні прикрашають червоні коралі, а руса коса, як співається в пісні, «до пояса».
Навіть начинку для торта майстриня виготовила із традиційних українських продуктів: маку, вишень, горіхів. Саме їх додають до весільних смаколиків.
Смачна лялька-мотанка вийшла немаленькою: її вага — 13 кілограмів, а висота — 64 сантиметри. Загалом же на приготування смакоти пішло 60 яєць, 0,5 кг борошна, 0,5 кг маку, кілограм вишень, 4 кг цукрової пудри, 3 кг цукру. Робота Юлії Воробель перемогла, до речі, в категорії торти та десерти (шоу-торт).
На своїй сторінці у фейсбуці Юлія звернулася до організаторів конкурсу з подякою за високу оцінку її роботи. Пояснила майстриня також, чому для участі в конкурсі обрала саме ляльку-мотанку. Такі ляльки є сакральними оберегами українців.