Майже півтонни овочів не допустили на ринки Тернопілля через нітрати

За два місяці (квітень – травень) державними лабораторіями ветсанекспертизи на ринках області не допущено до реалізації населенню з причин виявлення перевищеної нітратів 4,7% від всієї кількості проведених експертиз овочевої продукції.
Про це розповіли в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Тернопільській області.
Інформація про результати досліджень рослинної продукції (овочі і фрукти) на вміст нітратів з початку року.
Місяць | Проведено експертиз | Не допущено до реалізації (кг) | З них по причинах нітратів |
Січень | 3663 | 40 | – |
Лютий | 3603 | 34 | – |
Березень | 4468 | 540 | – |
Квітень | 4955 | 255 | 221 |
Травень (ранні: кабачки, картопля, полуниця, капуста, редиска) | 8452 | 537 | 412 |