Легка ягідна шарлотка додасть затишку у дощовий літній вечір
Полунична, чорнична, яблучна, вишнева, інжирна, сливова, грушева, абрикосова чи навіть персикова – шарлотка буває різною, але тим не менш, із божественним смаком пряного літа.
У розпал ягідного сезону можна із легкістю приготувати класичну шарлотку за найлегшим рецептом. Ягоди чи фрукти – обирати лише вам.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 250 г;
яйця курячі – 3 шт.;
цукор – 250 г;
цукор ванільний – 10 г;
сода харчова – 5 г;
оцет – 5 мл;
вишні, яблука, абрикоси чи полуниця (ягоди чи фрукти на ваш смак) – 400 г;
олія соняшникова – 20 г;
цукрова пудра – 20 г.
Спосіб приготування:
Ягоди необхідно промити та обсушити, виклавши на паперовий рушник. Підготуйте та поріжте на шматочки. Увага, дрібні ягоди різати не потрібно.
Цукор збийте з яйцями до пишної маси, додайте борошно, ванільний цукор, полуницю і соду, гашену оцтом. Перемішайте масу до однорідності.
Форму для запікання змастіть олією і викладіть у неї масу. Помістіть у розігріту до 180°C духовку та випікайте 30-40 хвилин до появи золотистого кольору.
Вийнявши шарлотку, залиште, нехай охолоне. За смаком можна посипати готову шарлотку цукровою пудрою, полити медом чи шоколадом.
Смачного!