Готуємось до Великодня: Вершкова шоколадна паска (Рецепт)
Готуємо оригінальні великодні паски з додаванням шоколаду для справжніх ласунів.
Вершкова шоколадна паска
Інгредієнти:
- сметана – 1,5 кг,
- вершки – 0,5 ст.,
- яйця – 6 шт. (жовтки),
- цукор – 1 ст.,
- ванілін,
- вершкове масло – 400 г,
- шоколад – 250 р.
Сметану викласти в марлю, підвісити на кілька годин, щоб пішла рідина. Цукор і жовтки розтерти, ввести в них потертий на дрібній тертці шоколад. Ванілін змішати з вершками, додати в отриману масу. Потім ретельно перемішати всі інгредієнти, викласти в неэмалированную посуд і поставити на вогонь. Варити, поки маса не загусне. Потім остудити, додати сметану, викласти у форму на 1,5-2 доби. Зверху посипати тертим шоколадом або полити шоколадною глазур’ю, рецепт якої є в першому рецепті.