Готуємо найпопулярніший рецепт – сирний суп з куркою
Швидкий в приготуванні, ніжний, легкий і одночасно ситний, зігріваючий суп з плавленим сиром і курячою грудкою особливо хороший для зимового сімейного обіду, а якщо його прикрасити листочками петрушки і маленькими золотистими крутонами, то він цілком може стати головною стравою і на будь-якому святковому столі.
Що потрібно?
- грудка куряча – 1 шт. вагою 0,5-0,6 кг;
- сир плавлений – 2 стандартних упаковки вагою 100 г кожен;
- цибуля – 2 цибулинки;
- вода фільтрована – 8 склянок;
- сіль і подрібнений чорний перець – за розсудом;
- картопля -5 великих картоплин;
- морква – 1 великий коренеплід;
- масло вершкове – 1/3 стандартної пачки;
- лавровий лист – 1 аркуш;
- петрушка – ½ пучка.
Як готувати?
Грудку кури вимийте, звільніть від шкіри і розділіть на 2 філе. Кожен філей розріжте поперек на 4 приблизно однакові частини. Складіть шматочки курячої грудки в каструлю, налийте в неї воду і поставте посудину на включену на повну потужність конфорки. Коли рідина в каструлі закипить, зменшіть полум’я пальника до мінімуму, зніміть піну і варіть бульйон 30-40 хв.
Поки шматочки грудки потихеньку готуються, очистіть і вимийте всі овочі. Картоплю поріжте кубиками розміром з вишню, цибулинки дрібно порубайте, а морквину подрібніть на тертці з великими отворами.
Розпустіть в сковорідці олію, викладіть в неї цибулю і пасеруйте його до м’якості. Як тільки шматочки цибулі стануть прозорими, додайте моркву і смажте овочеву суміш до отримання світло-золотистого кольору.
Коли філе буде майже готове, завантажте в суп кубики картоплі і проваріть їх 10-12 хв, після чого викладіть в каструлю зажарку, поперчіть супчик і за смаком його посоліть, але сильно не захоплюйтеся, так як плавлені сирки самі по собі досить солоні, тому великий ризик пересолити блюдо!
Через 3-4 хв після закладки овочевий засмажки спробуйте картоплю. Якщо вона повністю зварилася, малими порціями, одна за одною, введіть в суп розім’яті плавлені сирки. Старанно перемішайте вариво і, як тільки сир повністю розтане, покладіть в суп листочок лавра, накрийте каструлю і вимкніть конфорку.
Через 10 хв сирний суп розлийте по великих піалах і прикрасьте його цілими листочками петрушки.