Галета з ягодами від тернопільської письменниці Надійки Гербіш

Тернопільська письменниця Надійка Гербіш поділилася рецептом літньої галети з ягодами. Фото домашньої випічки вона опублікувала в соціальних мережах із підписом:
“Sometimes your home is both your journey and your destination”.
Рецепт галети з ягодами (з лохиною, шовковицею та ожиною)
Для тіста:
- Борошно – 200 г
- Вершкове масло (холодне) – 100 г
- Цукор – 1–2 ст. л.
- Сіль – дрібка
- Сметана – 1 ст. л.
Для начинки:
- Ягоди
- Цукор – 2–3 ст. л. (за смаком)
Додатково:
- Яйце для змащування країв, щоб були румʼяні
- Цукрова пудра – для подачі
- Подрібнене печиво – посипати під ягоди
Приготування:
- Тісто.
У мисці змішати борошно, цукор і сіль. Додати порізане кубиками холодне масло. Розтерти до стану крихти. Додати сметану, замісити м’яке тісто. Загорнути в плівку й охолодити 30 хв.
- Начинка.
Ягоди змішати з цукром
- Формування.
На аркуші пергаменту розкачати тісто в коло товщиною 3–4 мм. Центр посипати крихтою печива. Викласти начинку в центр, залишивши краї по 4–5 см. Краї тіста загорнути до центру. Перекласти пергамент разом із галетою в деко.
- Випікання.
Змастити краї тіста яйцем. Випікати в розігрітій до 190 °C духовці 35–40 хв, до золотистої скоринки.
- Подача.
Дати трохи охолонути, посипати цукровою пудрою. Смачного!

Фото: Надійка Гербіш.
Цей десерт – простий у приготуванні й ідеально підходить для літніх вечорів. Надійка Гербіш вкотре нагадує, що дім – це і шлях, і місце призначення.
Читайте також: У Тернополі відбулась творча зустріч з письменником і журналістом Русланом Горовим.