Черговий кулінарний рекорд встановили у Тернополі
Рекордну кількість рибної юшки зготували у Тернополі сьогодні, 8 липня, під час святкування другого дня «Коропфесту». Страву готували 6 кухарів протягом 6 годин, розповіли на Терені.
Понад 3 тисячі літрів рибної юшки безкоштовно змогли покуштувати близько 6 тисяч тернополян.
«Для приготування ми брали півтонни коропа, півтонни картоплі, 100 кг цибулі і моркви, 10 кг приправ, 15 л екологічного самогону і погашена гілочка вишні. Найважче було дотримуватись правильного режиму температур, аби все смачно вдалось. Також важливо для юшки використовувати річкову рибу різноманітних видів», – розповідає шеф-кухар Руслан Гуралевич.
Нагадаємо «Коропфест» вперше проходить у Тернополі. Раніше свято, яке вже стало відоме на всю Україну, відзначали у Коропці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дива Тернопільщини: унікальний храм у Кременці (Фоторепортаж)
Для того, аби приготувати рекордну юшку, використали найбільший пересувний кран в області. Сам казан був теж досить великий: 2,5 метри у діаметрі, 90 сантиметрів заввишки.
Зазначимо, рибний фестиваль завершиться завтра, 9 липня. В останній день тернополян і гостей міста також чекає багато цікавого:
16.00-18.00 – Танцювальні майстер-класи
18.00 – Дитяче містечко
18.00 – гурт PAPER PLANET
19.00 – гурт ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ
20.00 – гурт ШОСТЕ ЧУТТЯ
21.00 – гурт OT VINTA
22.00 – ВОГНЯНЕ ШОУ
Раніше “Голос” писав, як у Тернополі готуються до «Коропфесту»
Фото: Терен