Cезон гарбуза: Три способи приготувати смачний гарбузовий суп
Гарбузовий суп на молоці, гарбузовий суп зі сметаною та зеленню, гарбузовий суп з плавленими сирками — у цій статті розповідаємо, як приготувати смачний гарбузовий суп.
Гарбузова каша на молоці з рисом та гарбузова каша з пшоном, гарбузовий кіш та макарони з м’якушем гарбуза, гарбузові мафіни й шарлотка з гарбузом, гарбузові млинці та оладки — існує безліч смачних страв, які можна приготувати з м’якушем гарбуза. Тим більше, що цей простий продукт — не тільки дуже смачний, а й корисний для здоров’я.
У цій статті ми підібрали рецепти гарбузових супів — три способи приготувати смачний суп з м’якушем гарбуза: гарбузовий суп на молоці, гарбузовий суп зі сметаною та гарбузовий суп з плавленим сирком.
Як приготувати гарбузовий суп на молоці — простий рецепт
Щоб приготувати цей гарбузовий суп, знадобиться не так багато інгредієнтів, а саме:
- 2 чашки гарбузового пюре
- 2 чашки курячого або овочевого бульйону
- 1 середня цибулина
- 2 столові ложки вершкового масла або маргарину
- 1 склянка молока
- Сіль — за смаком
- Дрібка меленої кориці, меленого імбиру та меленого чорного перцю
Цибулю очистіть, подрібніть та підсмажте на сковороді з маргарином або вершковим маслом. Додайте на сковороду одну чашку бульйону, протушкуйте приблизно 15 хвилин. Трохи охолодіть та подрібніть за допомогою блендера, вилийте суміш у каструльку. Додайте в каструльку другу чашку бульйону, сіль та приправи, гарбузове пюре. Добре перемішайте, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте приблизно 10 хвилин на невеликому вогні. Додайте молоко та потримайте на вогні, але не доводьте до кипіння. Розлийте в тарілки — і можна подавати на стіл. Смачного!
Гарбузовий суп зі сметаною — рецепт
Не набагато складніше, ніж гарбузовий суп на молоці, готується і гарбузовий суп зі сметаною. Щоб приготувати такий суп, вам знадобляться інгредієнти:
- Нарізаний кубиками м’якуш гарбуза — 6 чашок
- 1 велика морквина
- 1 велика цибулина
- 1 літр води або курячого бульйону
- Сіль та перець — за смаком
- 1 чайна ложка меленого мускатного горіха
- Петрушка — щоб прикрасити суп
- Півчашки сметани
Цибулю та моркву очистіть, наріжте кубиками. Складіть гарбуз, моркву та цибулю в каструльку, залийте водою, додайте сіль, перець та мускатний горіх. Поставте каструльку на вогонь, доведіть до кипіння й варіть приблизно півгодини або поки гарбуз не стане м’яким. Зніміть суп з вогню, трохи охолодіть та подрібніть блендером. Знову поставте суп на вогонь, підігрійте, додайте сметану та потримайте на вогні, не доводячи до кипіння. Подавайте з подрібненою петрушкою та сухариками. Смачного!
Як приготувати гарбузовий суп з плавленими сирками — рецепт
Щоб приготувати гарбузовий суп з плавленими сирками, вам знадобляться інгредієнти:
- 0,5 кг м’якушу гарбуза
- 4 картоплини
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 плавлений сирок
- 50 грамів вершкового масла
- Сіль, приправи — за смаком
- 1,5 літра води
- Сухарики та зелень — для подачі
Гарбуз і картоплю очистіть, наріжте кубиками, складіть в каструльку, залийте водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння та тушкуйте на невеликому вогні не менше, ніж 10 хвилин. Тим часом подрібніть цибулю та часник, підсмажте до золотистого кольору на вершковому маслі. Додайте цибулю і часник в каструльку з гарбузом та картоплею, посоліть та поперчіть, протушкуйте. Зніміть суп з вогню, трохи охолодіть та подрібніть блендером. Тим часом наріжте скибочками плавлений сирок та додайте його в суп. Знову поставте суп на вогонь і почекайте, щоб розплавився сир. Зніміть суп з вогню, накрийте каструльку кришкою й відставте ненадовго настоюватися. Подавайте суп із зеленню та сухариками. Смачного!
За матеріалами geniuskitchen.com, kidspot.com.au, povarenok.ru