Благодійники передали лікарні у Микулинцях дві тони м’яса – аби забезпечувати потреби закладу
За останнi останнiх 5 мiсяцiв Микулинецька фiзiотерапевтична лiкарня прийняла бiльше тисячi людей, якi постраждали внаслiдок вiйни.
У цей нелегкий час багато людей допомагає медикам забезпечувати потреби закладу. Днями на прохання народного депутата Миколи Люшняка директор агрохолдингу «Миронiвський хлiбопродукт» Юрiй Косюк надав Микулинецькiй фiзiотерапевтичнiй лiкарнi 2000 кг курячого м’яса.
– Я дякую «Миронiвському хлiбопродукту» та його директору Юрiю Косюку за те, що вiдгукнулися на моє прохання – надали лiкарнi 2000 кг високоякiсної курятини. М’ясо МХП – здорова та корисна їжа для пацiєнтiв медзакладу, – зазначив Микола Люшняк. – Микулинецька обласна фiзiотерапевтична лiкарня реабiлiтацiї за кiлька останнiх рокiв здобула визнання в Українi й за кордоном. Сьогоднi вона допомагає сотням людей, якi постраждали внаслiдок бойових дiй. У час вiйни лiкарi також ведуть боротьбу. Їхня мiсiя не менш важлива – рятувати життя i здоров’я вiйськових та цивiльних. Наш обов’язок – пiдтримати їх та допомогти впоратися з навантаженням!
Медсестра Микулинецької фiзiотерапевтичної лiкарнi Любов Гладiй каже, завдяки небайдужим людям лiкарня сьогоднi може допомагати тим, хто постраждав вiйни.– На початку, коли до нас почали заїжджати люди, якi потребували допомоги, необхiдне ми отримували вiд волонтерiв мiсцевої громади. Дуже завдячуємо Миколi Люшняку, бо найбiльша допомога, яку ми отримали, надана саме ним, – розповiла Любов Гладiй. – Пiдтримували мiсцевi, також багато допомiг Архiєпископ i Митрополит Тернопiльсько-Зборiвський УГКЦ Владика Василь Семенюк.
Страви з м’яса МХП уже є в меню закладу, додає медсестра.
– Ми дуже дякуємо директору МХП Юрiю Косюку, який надав нам таку суттєву допомогу. У нас виникла проблема з тим, як купляти продукти харчування, адже ресурси установи вже трiшки не тi, – пояснила Любов Гладiй. – Висловлюємо щиру подяку. Зараз для нас це дуже цiнно. Ми можемо людей забезпечувати корисним харчуванням завдяки наданому курячому м’ясу. Маємо з чого готувати.