Батончики з насіння коноплі відтепер можна придбати в Україні
Із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу, почали виготовляти солодощі та протеїн.
Олександр Дойніков, засновник та СЕО ViteoHemp пояснює, коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю рослину. Компанія пробувала переробляти листя та тріску рослини, а зараз сконцентрувалася саме на насінні, пише ArgoTer.
Кондитерський цех компанія створила ще до повномасштабного вторгнення. Однак вже в перші місяці війни підприємство переорієнтувало свої потужності на потреби фронту та пакувало продукцію у дойпаки (вакуумна упаковка).
– Нам було потрібне більше плече логістики та довший термін придатності, тому продукцію ми запаювали, щоб все було герметично. В нас з’явилися батончики, розфасовані та зроблені практично за натівськими стандартами, – говорить Дойніков.
У складі батончиків – очищене насіння конопель, картопляний протеїн, насіння соняшника та фінік.
Батончик не містить цукру та виготовлений за технологією «холодного преса», що дозволяє зберегти в вітаміни та мікроелементи.
Конопляні батончики містять вітаміни А, В, В1, В2, В3, В6, Е, F, С, β-каротин, які є природними антиоксидантами, що сповільнюють старіння клітин. Складні вуглеводи дають потужний заряд енергії протягом дня особливо для тих, хто веде активний спосіб життя.