Сира курятина із сальмонелою стала причиною спалаху кишкової інфекції у Борщеві, – фахівці
Під час епідеміологічного розслідування спалаху гострих кишкових інфекцій, пов’язаних із закладом громадського харчування в Борщеві, фахівці епідеміологи розшифрували фактори передачі і джерело інфекції.
Збудником, який став причиною спалаху, є Salmonella enteritidis, що занесена в заклад громадського харчування із сирим курячим м’ясом. Внаслідок порушення технології приготування блюд, утримання виробничих приміщень (підтверджено результатами дослідження змивів) відбулося інфікування страв, що готувалися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечна вулична їжа, розповіли тернопільські фахівці
Загальне число постраждалих склало 10 осіб, двоє з них вже виписані з стаціонару, перебіг захворювання в інших – середньої тяжкості. Хворі видужують.
Проведення комплексу протиепідемічних заходів триває.